Wednesday, May 20, 2009

Atragand in viata noastra


Cele de mai jos sunt dintr-ul film (The Secret)... Film pe care eu il recomand in primul rand pentru ca, cu cat cunosti mai multe lucruri (da, tu, cel care crede ca le stie pe toate), cu atat poti face mai multe analogii si sa intelegi mai multe aspecte ale... orice. Cele de mai jos, precum si filmul, poate parea a spalare de minti, poate si este, poate parea o tampenie pentru oameni idealisti, poate si este, poate e bine sa il vada fiecare si sa-si dea cu parerea dupa aceea... Eu am mai intalnit aceleasi idei in filosofia orientala, acolo se cheama legea rezonantei. De asemenea, in teoria quantica se tinde spre lucruri comune cu teoria rezonantei energiilor... ma rog, prostioare pe razoare. Sa aruncam un ochi, totusi... "Dacă stau să îşi analizeze gândurile, oamenii se îngrozesc de toate gândurile negative pe care le au. Ei trebuie sa fie conştienţi de doua lucruri: Unu: s-a dovedit ştiinţific ca un gând pozitiv este de sute de ori mai puternic decât un gând negativ, aşa incat lucrurile sunt clare de la început. Trăieşti intr-o realitate in care timpul se manifesta prin intermediul unui tampon. Acest lucru este in avantajul tău. Nu cred ca ai vrea sa trăieşti intr-un mediu in care gândurile tale sa aibă efect imediat.

Dovada că ele se manifesta vine abia după o vreme si asta e bine. Aşa incat ai posibilitatea sa devii conştient de gândurile tale. Dispunând de timpul necesar pentru a-ti alege gândurile cu grija, bucura-te de aceasta activitate, pentru ca tu eşti capodopera propriei tale vieţi. Eşti Michelangelo-ul propriei tale existente, iar David-ul pe care îl sculptezi eşti chiar tu. Conducătorii din trecut care cunoşteau acest secret voiau sa tina puterea numai pentru ei, sa nu o imparta. Trăim intr-un univers in care exista legi. Exista o lege a gravitaţiei si, conform ei, daca cazi de pe o clădire, indiferent ca eşti un om bun sau rău, te vei izbi de pamant. Tot ceea te înconjoară acum in viata, inclusiv lucrurile de care te plângi, sunt lucruri pe care le-ai atras.

Ştiu de la început ca ceea ce iţi voi spune acum nu-ti va plăcea deloc. Nu poţi sa fii de acord ca ai atras un accident de maşina. Ca ai atras tocmai acel client. Ca atragi toate lucrurile de care te plângi. Iţi voi spune insa fara ocolişuri, DA, tu ai atras accidentul. Asta e unul din lucrurile cel mai greu de digerat, insa, odată ce l-ai acceptat, viata ta se va transforma. Cei mai mulţi dintre noi atrag prin însuşi felul lor de a fi. Suntem chiar convinşi ca aici nu putem deţine nici un control. Gândurile noastre sunt pe pilot automat, sentimentele noastre sunt pe pilot automat, si astfel totul vine către noi fara sa ne dam seama. Auzind asta pentru prima oara, probabil ca te gândeşti: Trebuie sa-mi monitorizez gândurile? Asta presupune mult efort.

Aşa pare la început. Dar abia acum începe partea frumoasa. Nu te sfătuim sa-ti monitorizezi gândurile. Asta te-ar înnebuni. Sunt atât de multe gânduri care vin către tine dintr-o mulţime de direcţii si despre o mulţime de subiecte. Aici intervine sistemul tău emoţional de ghidare. Emoţiile tale - sistemul tău emoţional de ghidare - este cel care te ajuta sa înţelegi ceea ce gândeşti. Gândurile iţi determina sentimentele. Emoţiile sunt un dar pe care îl avem si care ne indica ceea ce atragem. Exista, din perspectiva noastră, numai doua feluri de emoţii. Unele bune si altele rele.

Poţi sa le denumeşti cum vrei, dar in esenţa toate emoţiile negative - vina, mania sau frustrarea -produc aceeaşi stare. Te fac sa te simţi rău. Toate aceste emoţii sunt de fapt un sistem de ghidare care iţi spune ca ceea ce gândeşti acum nu corespunde cu ceea ce vrei sau ai cu adevărat nevoie. La un alt nivel vorbim de o frecventa negativa, sau de vibraţii negative sau cum vrei sa le numeşti. Emoţiile care te fac sa te simţi bine - speranţa, fericirea sau iubirea - cu un cuvânt emoţiile pozitive, constituie si ele un sistem de ghidare care iţi spune ca ceea ce gândeşti acum este in concordanta cu ceea ce iţi doreşti sau ai nevoie. Este simplu. Răspunsul este aici. Ce atrag in acest moment? Ei bine, ce simţi? Mă simt bine. Foarte bine, continua sa faci asta. Sentimentele noastre sunt un mecanism de feed-back care ne spune daca suntem sau nu pe linia care trebuie, daca suntem pe ruta sau nu. Cu cat te simţi mai bine, cu atât eşti mai bine poziţionat in raport cu ceea ce vrei sau ai nevoie. Cu cat te simţi mai rău, cu atât eşti mai rău poziţionat. Atunci când treci prin evenimentele de zi cu zi nu faci altceva decât sa produci gânduri care iţi modelează viitoarea experienţa.

Poţi sa spui, după felul cum te simţi, daca lucrurile către care te îndrepţi iţi vor plăcea atunci când vei ajunge acolo. Ceea ce simţi este oglinda perfecta a devenirii tale. Te îndrepţi exact către ceea ce simţi si nu atât către ceea ce crezi. Daca te loveşti la picior atunci când cobori dimineaţa din pat, ai tendinţa sa te împiedici apoi de orice. Toata ziua iţi va merge aşa. Nici nu-ti dai seama ca o simpla schimbare a stării emoţionale poate sa-ti schimbe întreaga zi si întreaga viata. Daca iţi începi ziua bine si daca ai o stare de mulţumire, atâta vreme cat nu îngădui sa-ti fie schimbata starea, vei continua sa atragi, conform legii atracţiei, intamplari si oameni care iţi susţin acest sentiment de mulţumire. Fie zilele mai bune sau mai proaste, bogaţii vor continua sa se imbogateasca iar săracii vor continua sa saraceasca. Totul este in funcţie de ceea ce aceşti oameni simt in mod predominant si continuu. Poţi începe chiar acum sa te simţi sănătos. Poţi începe sa te simţi prosper. Poţi începe sa simţi dragostea care te înconjoară chiar daca ea nu este inca acolo. Ceea ce se va întâmpla este ca Universul va răspunde naturii cântecului tău interior. Universul va răspunde naturii sentimentului tău interior si se va manifesta in consecinţa, pentru ca tu asta simţi. Aşa incat lucrul asupra căruia te concentrezi mental si emoţional este lucrul pe care îl atragi in viata ta, indiferent daca asta este ceea ce iţi doreşti sau nu. Intre ceea ce gândeşti, ceea ce simţi si ceea ce se întâmpla este întotdeauna o legătura. Întotdeauna. Fara nici o excepţie. Asta e greu de înghiţit. Insa atunci când începi sa te deschizi către acest tip de înţelegere, consecinţele sunt uriaşe. Asta înseamnă ca tot ceea ce gândurile tale au făcut din viata ta poate fi desfăcut printr-o schimbare a modului de percepţie conştienta. Iţi creezi propriul univers pe măsura ce trăieşti. W. Churchill

Este cu adevărat important sa te simţi bine, pentru ca aceasta stare de bine da un semnal in Univers si începe sa atragă spre tine ceea ce ii seamănă. Astfel incat cu cat te simţi mai bine, cu atât atragi lucruri care te ajuta sa te simţi bine si care te fac sa te simţi din ce in ce mai bine. Ştii ca, atunci când te simţi la pamant, poţi schimba starea asta intr-o clipa? Pune o muzica frumoasa.

Începe sa canti. Asta iţi va schimba starea emoţionala. Sau gândeşte-te la ceva frumos. Gândeşte-te la un copil. Poate la cel pe care-l iubeşti. Acum insista asupra imaginii. Pastreaza-ti-o in minte, blocând orice altceva. Iţi garantez ca vei începe sa te simţi bine. Acest principiu se poate aplica si animalelor tale de casa care sunt minunate pentru ca iţi creează o stare buna. Atunci când simţi dragoste pentru animalul tău de casa asta e o stare extraordinara pentru ca iti va aduce bine in viata.

Ce dar minunat! Atunci când începi sa intri in acest joc, când începi sa-ti ghidezi gândurile după cum ele te fac sa te simţi si începi sa observi corelaţia dintre ceea ce simţi si gândeşti si ceea ce se întoarce către tine fara sa-ti dai seama vei înţelege ca tu eşti creatorul propriei tale realitati."

No comments:

Post a Comment