Se poate să lucrezi cu sine însuţi în metrou, în autobuz, etc?
Este mai uşor să te rogi în timpul postului, izolându-te atât cu trupul cât şi cu sufletul. Dacă nu sunteţi irascibil şi nu aveţi pretenţii când vă calcă cineva pe picior, când vă împinge sau vă umileşte în transportul în comun, puteţi să vă rugaţi.
Am citit cândva despre boala lui Confucius. Discipolii îi spuneau: „Roagă-te şi îţi va fi mai bine." Confucius a ridicat din umeri şi a răspuns: „Mă rog tot timpul." În principiu, rugăciunea în transportul în comun poate să depindă de atitudinea indulgentă faţă de oameni şi situaţii care vă deranjează. Din punctul meu de vedere, principalul este să nu-ţi pierzi iubirea faţă de oamenii care nu vă plac şi să încercaţi să-i reeducaţi ţinând seama de faptul că educaţia unui alt om începe cu autoeducaţia.
Dacă nu vă place situaţia, trebuie, de asemenea, s-o iubiţi, iar aceasta nu exclude acţiunile de schimbare a ei. Şi, iarăşi, nu trebuie să uitaţi, cauza oricărei situaţii se ascunde în starea noastră emoţională de profunzime care interacţionează cu aceasta. Tot ce se întâmplă în jurul unui om la cel mai profund nivel corespunde în totalitate cu starea lui emoţională, în jurul nostru nu poate să se întâmple nimic agresiv dacă în sufletul nostru nu există agresivitate. Sufletul care a uitat de Dumnezeu şi a pierdut iubirea se îndreaptă, în mod automat, spre zgârcenie, invidie, gelozie şi poate să comită în viitor crime împotriva iubirii şi a oamenilor. În jurul omului încep a se produce evenimente neplăcute şi el neînţelegând că aceste evenimente sunt generate de sufletul şi subconştientul său începe a se supăra, condamna şi a urî, amplificând în continuare problemele sale. Dacă cineva v-a îmbrâncit sau v-a jignit înseamnă că sufletului dumneavoastră nu-i ajunge puterea să iubească şi vi se aminteşte de acest lucru. Acceptaţi ce vi se întâmplă şi zâmbiţi în interiorul dumneavoastră.
No comments:
Post a Comment